Beni, mindenki kutyája

Beni alszik Fog

Írta: Leib Zsóka
Foto: FoG
Nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy a mindenki kutyája Beni örökre befejezte földi pályafutását 2014 március 13-án. Úgy ment el, ahogy élt, lefeküdt az út melletti fűre, hogy ne legyen útban senkinek.
Hosszú keserves kóborlás után, amikor az eb-befogók üldözték, örökbe fogadta a XVI. kerületi Önkormányzat. És ő úgy döntött, hogy a Villő utcát választja törzshelyéül, ahonnan rálátott régi otthonára, ahonnan elűzték és ahová mindig hűségesen visszajárt, várta elhunyt gazdáját.Sokak szerint csak egy kutya volt, sokkal többek szerint egy szép nagy szeretet bomba.
Végtelen barátságos alkalmazkodásával, hamar megszeretette magát velünk, az ott élőkkel. Simogathattuk, becézhettük, mert neki mindig ciróka hiánya volt. Mindig kísérgetett valakit, és szinte észrevétlenül összehozta az embereket. Elérte, hogy gondoskodjunk róla, törődjünk vele, fontos legyen nekünk.
Hálából csodát kaptunk tőle, a csoda maga a szeretet, aminek hiányától szenved a mai világ.Cesar Millan amerikai kutyatréner szerint “minden ember olyan kutyát kap az élettől, amilyenre szüksége van.” Beni mindenki kutyája volt, szükségünk volt rá, közösséggé váltunk általa, Beni barátaivá.És most üres az utca.
Hiányzik az öregfiú. Hozzá kell szoknunk, hogy nincs többé. De amíg beszélünk róla és emlékezünk rá, remélhetjük, hogy velünk marad.Könnyeimmel küszködve búcsúzom tőle:

Leib Zsóka

Beni  FoG

Írta: FoG

Kedves állatbarátok!

Beni mindenkivel barátságos volt, de emellett egy szabad egyéniség, aki póráz nélkül élt, maga választotta meg kivel barátkozott, ki legyen pártfogója és bár többen örökbe fogadták volna, inkább lett mindenki kutyája. Eredeti gazdájára mindig emlékezett, ezért is ragaszkodott a környékhez ahol élt. Ő nem kóbor kutya volt, mindig várt rá meleg hely és étel, (külön köszönet Kiss Editnek, Csonkáné Klárikának, Leib Zsókának, stb). Utolsó éveit boldogan töltötte, rengeteg törődést és gondoskodást kapva a helybéliektől, kutyásoktól, állatorvostól, kozmetikustól, aki fürdette és kutya barátaitól, minden este hosszú közös sétákat téve, sokak által simogatva, nagy szeretetben. Olyan volt vele találkozni, mint egy kedves ismerőssel, ha volt éppen kedve, néha elkísért egy darabon, és mikor azt akarta, hogy tovább simogassam a lábamhoz bújt és a fejét a kezem alá tette. 2014. 04. 18.-án megkapta az engedélyt az R Törley Mária szobrászművész által, Juhász László és Dudás József segítségével készülő emlékmű, amelyet a következő hónapokban reményeink szerint átadnak a Bp. XVI. kerületi Jókai utca és Villő utca sarkán.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s